Foto Rosko

  • fotografiranje
  • video
  • organizacija
  • izdelava
  • zaupanje

Moje ime je Uroš Rosič sem
fotograf in snemalec

Fotografija in video je tisto kar mi poleg družine pomeni največ in res uživam v tem poslu ter ga z veselje izvajam.

Svojo fotografsko kariero sem začel leta 2006, ko sem začel spremljati slovenski rally, takrat sem z posadko Miha Ježerška potoval na vse dirke in tako sem opazoval druge fotografe profesionalno opremo. Imel sem željo, da tudi sam kupim svoj DSLr fotoaparat in začnem svojo amatersko pot. Moj prvi DSLr je bil Canon EOS450D, ki je bil takrat za amatersko uporabo eden boljših.

Zahvala gre tudi Mateju Slabetu, ki mi je takrat pokazal osnove DSLrja. Tako sem poleg rallya začel slikati tudi razne dogodke in koncerte. Moj prvi fotografski koncert je bil leta 2008 na gospodarskem rastavišču, na katerem je nastopala Seka Aleksić. Začel sem fotografirati po diskotekah in služil denar za nakup nove opreme.

Kasneje, leta 2013 pa sem začel fotografirati tudi poroke kar je zame pomenilo novo stopničko v moji karieri. Na vsaki poroki sem se naučil nekaj novega in se izpopolnjeval. Leto kasneje pa sem začel fotografiratu tudi družine, otroke, novorojenčke in nosečnice. Od leta 2014 pa do danes se je pri meni fotografiralo že preko 260 strank, kar meni pomeni, da svoje delo opravljam odlično. Iz vsakega fotografiranja pa se naučim kaj novega in uporabim že na naslednjem fotografiranju.

Še leto kasneje 2015 pa me je omamila tudi video produkcija, tako da sem začel tudi snemati poroke. Leta 2016 sem si kupil nov fotoaparat Sony a7rii in pa Canon 6DmarkII. Med tem pa je prišlo v mojo zbirko še veliko ostale dodatne opreme, ki jo uporabljam na snemanjih. To bi bilo na kratko o meni.
Video si lahko ogledate na tej povezavi: https://www.youtube.com/watch?v=riPYS08gyQg

Content is protected. Right-click function is disabled.